Κυριακή 4 Μαΐου 2008

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ!



Μεγάλη νίκη επέτυχε ο Gianni Alemanno. Εξελέγη δήμαρχος της Ρώμης με ποσοστό 53,6%, έναντι 46,3% του Francesco Rutelli.
Ο νικητής των εκλογών, στον πρώτο γύρο είχε λάβει το 40,7% των ψήφων, ενώ χαρακτήρισε “θαύμα” το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου που εκδιώκει την κεντροααριστερά από την δημαρχία της Ρώμης έπειτα από 15ετή συνεχή παρουσία. Είναι γεγονός ότι το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο Alemanno οφείλεται και στους ψήφους των εξαιρετικά ισχυρών στην Ρώμη ακραίων εθνικιστικών ψήφων και αυτό παρ’ όλο το γεγονός ότι μία ανοικτή συνεργασία μαζί τους απετράπη κατόπιν πιέσεων της εβραϊκής κοινότητος.

Ο Alemanno κατέβηκε με συνθήματα κατά των λαθρομεταναστών και είναι ενδεικτικό πως στις 17 Απριλίου, ανάμεσα στους δύο γύρους των δημοτικών εκλογών, επισκέφθηκε το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Κριστιάν Μπλαν, υφυπουργό αρμόδιο για την Ανάπτυξη της περιοχής της γαλλικής πρωτεύουσας και τον Μπρις Ορτεφέ, υπουργό Μετανάστευσης, στο πλαίσιο σχεδίου του για τη συγκρότηση συμμαχίας για τα προβλήματα της μετανάστευσης. “Το σχέδιό μου είναι η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει την ευκαιρία για κοινό αγώνα στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, κυρίως σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των νομάδων”

“Οφείλουμε να ξαναγίνουμε κύριοι της πατρίδας μας”, ήταν το κύριο σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας , καταγγέλλοντας τους 20.000 “μετανάστες και παράνομους”, οι οποίοι “έχουν διαπράξει εγκλήματα και συνεχίζουν να κατοικούν στη Ρώμη” και δεσμευόμενος να τους απελάσει. Το θέμα της ασφάλειας είχε προνομιακή θέση στην προεκλογική του εκστρατεία, κατά την οποία ο Τζιάνι Αλεμάνο δεν δίστασε να εκμεταλλευθεί το θέμα του βιασμού μιας φοιτήτριας από έναν ξένο.

Ο Aleemanno γεννήθηκε το 1958 στο Μπάρι, εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στο νεοφασιστικό κόμμα, το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα και διετέλεσε γραμματέας του Μετώπου της Νεολαίας. Το 1982 συνελήφθη διότι έριξε βόμβα μολότοφ στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης και εξέτισε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών. Ο νέος δήμαρχος της Ρώμης προκάλεσε τις αντιδράσεις των αντιφασιστών για τον Κελτικό Σταυρό που φορά στο λαιμό του. “Δεν είναι για φιγούρα. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές επιλογές, ο καθένας κάνει ό,τι πιστεύει”, δήλωσε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: