Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

AΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ....


Σε εκατοντάδες απελάσεις Ρόμα, προχώρησε η ιταλική αστυνομία τις τελευταίες ημέρες, μετά από εφόδους σε καταυλισμούς στην περιοχή της Νάπολης κυρίως αλλά και της Ρώμης. Αφορμή για τις εξελίξεις αυτές, ήταν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στην Νάπολη, όταν εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι της πόλης επιτέθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά μετά την απόπειρα βιασμού μίας νεαρής Ιταλίδας από άτομα που κατοικούν στους καταυλισμούς αυτούς.

Η αστυνομία για να εκτονώσει την κατάσταση, προχώρησε σε συλλήψεις και απελάσεις εκατοντάδων λαθρομεταναστών προερχομένων κυρίως από την Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία. Η πόλη της Νάπολης, είναι η περιοχή της Ιταλίας που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα με την τεράστια εγκληματικότητα, την ανεργία σε διψήφιους αριθμούς ενώ πρόσφατα την πόλη συντάραξε το ζήτημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για χωματερές.
Την εκρηκτική αυτή κατάσταση, έχει επιδεινώσει και η παρουσία καταυλισμών παρανόμων Ρομά στην περιφέρεια της πόλης, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει υπαίτιοι πολλών εγκλημάτων, κυρίως δολοφονιών ηλικιωμένων και βιασμών νεαρών κοριτσιών.
Η ιδιαίτερα συντηρητική και πατριαρχική κοινωνία της Νάπολης, εξερράγη μετά το τελευταίο κρούσμα και ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτές τις μαζικές απελάσεις.
Απαντώντας στις κατηγορίες των «προοδευτικών» ΜΜΕ, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, δήλωσε πώς η συγκεκριμένη αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης του και υπόσχεσή του προς τον Ιταλικό λαό. Πιο χαρακτηριστικός όμως υπήρξε ο εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, Μπόσι ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να χαρακτηρίσει τις επιθέσεις των Ναπολιτάνων στους καταυλισμούς δήλωσε: «οι κάτοικοι απλά κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση».
Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει πάρεις τρομακτικές διαστάσεις στην Ιταλία, όπως εξάλλου και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, δείχνουν απλά την αγανάκτηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών στην μέχρι τώρα ανοχή που υπήρχε από τις κυβερνήσεις στο θέμα της εισόδου των λαθρομεταναστών στις πατρίδες μας. Στην Ελλάδα άραγε, τι πρέπει να συμβεί ώστε οι κυβερνώντες να πάρουν έστω και κάποιο ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση του εθνικού και κοινωνικού προβλήματος που λέγεται λαθρομετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: