Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

NEA TΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι έκαναν χθες τουρκικά Phantom

Λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή για τον αγωγό South Stream στην Μόσχα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέα πρόκληση στο Αιγαίο. Μη ξεχνάμε ότι όταν αποφασίστηκε η κατασκευή του άλλου αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρουπόλεως, η σύζυγος του αμερικανού υφυπουργού Μπράιζα, που είναι Τουρκάλα δημοσιογράφος, δημοσίευσε σε περιοδικό στρατηγικής των ΗΠΑ άρθρο ότι εάν η Ελλάδα συνεχίσει την πολιτική προσεγγίσεως με την Ρωσσία είναι πιθανός ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος. Χθες οι Τούρκοι στο Αιγαίο προχώρησαν σε μία ακόμη πρόκληση. Iδιαίτερα προκλητική πτήση μόλις 65 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι έκαναν χθες 4 τουρκικά F-4Ε Phantom.

Συνολικά χθες στο Αιγαίο μπήκαν στο FIR Aθηνών 18 τουρκικά F-16 και F-4, δέκα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. Πραγματοποιήθηκαν 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και έγιναν δύο εμπλοκές.
Όλα αυτά βεβαίως δεν λένε τίποτε στους εργολάβους της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και σε κάποιους θλιβερούς «εθνικοπατριώτες», που ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε και γράφουν ότι η Ελλάς απειλείται από την Μόσχα(;)… Πως; Απειλείται υπό την έννοια ότι εάν είναι η Ελλάς ευνοϊκή προς τα γεωπολιτικά ενεργειακά ανοίγματα της Ρωσσίας, τότε οι αμερικάνοι θα μας καταστρέψουν. Επιχειρηματολογία εκτός από ανερμάτιστη και εντελώς βλακώδης. Πρέπει δηλαδή να είμαστε σκυλάκια των αμερικανών για να ζήσουμε καλά και ευτυχισμένα. Και εκτός από σκυλάκια των αμερικανών και σκυλάκια των Τούρκων γιατί αυτοί είναι ο εκλεκτός λαός του εκλεκτού λαού στην περιοχή… Κατά τα άλλα είναι… πατριώτες!

Εν τω μεταξύ, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να σκέπτεται να αγοράσει για την αεροπορία μας F-16, την στιγμή που τα ανταλλακτικά για τα F-16 θα πρέπει να τα αγοράζουμε από την… Τουρκία!!!
Αυτό ενώ υπάρχει στην αγορά μία οικονομικά πλέον συμφέρουσα για την χώρα μας πρόταση και όχι μόνον. Η ανάπτυξη ενός ναυτικού μαχητικού για το Ινδικό Ναυτικό, υπήρξε ο καταλύτης για την προώθηση νέων τύπων MiG στην διεθνή αγορά. Το MiG-35 προβάλλει ως ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό αεροσκάφος «τέταρτης» γενιάς, με νέα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα, και το γραφείο RSK MiG ελπίζει σε σημαντικές εξαγωγές. Το ρωσσικό αυτό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς καλύπτει απόλυτα την Ελλάδα σε περίπτωση ηλεκτρονικού πολέμου, ιδιαίτερα σημαντικό θέμα στον σύγχρονο πόλεμο, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στο οποιοδήποτε αμερικανικής ή ακόμη και δυτικής τεχνολογίας αεροπλάνο.

ΠΗΓΗ: http://xryshaygh.wordpress.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα καλα καποιοι αντιρατσιστες ειστε πολυ για τον πουτσο.. τα σχολια σας ειναι υπερβολικα γελοία.. εχουμε πεθανει στα γελια...